El lector escriu

Refús

S'ha comentat que el dia de la Mercè s'esqueia el 59è aniversari de la inauguració de l'estadi del Futbol Club Barcelona, el Camp Nou. Va ser l'any 1957, el Barça va guanyar el partit inaugural contra un equip polonès. Colles sardanistes i esbarts dansaires de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona varen fer un espectacle inoblidable damunt la gespa. Rotllanes gegants que ocupaven tot el camp de joc i dansaven seguint la música de L'Empordà.

Unes setmanes després va passar un fet que no va transcendir i que el signant d'aquesta carta coneix, pel fet que un conegut seu era de la junta directiva en aquells moments. El Generalísimo va anunciar que volia assistir un dia al Camp Nou. Va ser en un partit de lliga contra el Sevilla, el 10 d'octubre. La junta del Barça va demanar als esbarts i colles sardanistes que aquell dia repetissin l'espectacle que havien fet el dia 24. Aquests varen respondre: “ Pel Barcelona vinguérem, per en Franco, no.” I no varen venir! Vull recordar i agrair aquell fet, la valentia i el coratge d'aquells responsables de sardanistes i d'esbarts que varen donar la negativa. Era l'any 1957 i no era fàcil refusar la invitació.

Com diu el poeta: “Bon viatge pels guerrers que al seu poble són fidels.”

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia