El lector escriu

El pessebre i més diorames a Beuda

Per tercer any consecutiu els nens i nenes de Beuda han fet el pessebre. Enguany eren dotze infants. Com l'any anterior, en sortir d'escola a Besalú, el transport escolar els trasllada fins a Beuda; els pares els van a recollir i es concentren a Palera, per fer la berenada on prèviament els pares, mares i alguna àvia han posat el seu granet de sorra aportant diferent menjar: pa amb formatge i/o embotit, begudes, sucs variats de fruita, aigua i per postres coca dolça i una de pa de pessic feta per una àvia. Després arriba el moment de fer el pessebre. En un ambient agradable tothom hi aporta les seves qualitats. Els pares, mares i alguna àvia utilitzen un sistema bastant original, basat en l'atzar: per escollir les figures i altres objectes que s'han de col·locar a diferents espais del pessebre, estan dins una bossa. Comença una mena de joc: cada nen o nena, hi posa la mà i treu l'objecte o figura que col·locarà tot seguit on vulgui. Al cap d'una estona els autors de l'obra van traslladar-se altra vegada al bar del restaurant el Claustre de Palera, on els esperaven una parella d'actors que representaven un home i una dona d'edat avançada que els van explicar el conte La soca de Nadal. En van sortir contentíssims. En marxar van rebre un pessebre amb la cova i els pastorets per pintar i retallar. Serà el seu pessebre!

Agraïm l'aportació de diorames al Sr. Joan Novich, de la Cellera de Ter, i a l'Agrupació de Pessebristes d'Olot i la Garrotxa, per la seva valuosa col·laboració. La inauguració oficial va ser a la basílica del Sant Sepulcre de Palera el dia 6. El bisbe va presidir l'eucaristia.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia