El lector escriu

Sentit i sensibilitat

L'art és també provocació, i dins de la provocació ha d'haver-hi el missatge. En el cas de la instal·lació del Fossar de les Moreres, penso que aquesta obra està fallida. El lloc on es col·loca una obra n'és part, i per tant en constitueix i n'elabora el missatge. Aquesta és la raó del fracàs de Foc de llar: haver provocat una polèmica que no fa part del missatge que vol transmetre, el desemparament dels sensesostre, i ésser percebuda com una ofensa als caiguts del 1714.

El col·lectiu que se sent ofès, al qual m'uneixo, no és l'objectiu de la reflexió que l'obra volia provocar, al contrari, s'hi hauria adherit amb gust si Foc de llar no hagués ferit els sentiments de respecte pels morts per la llibertat. El missatge de denúncia i consegüent empatia envers els més necessitats i abandonats no pot contraposar-se ni ofendre el respecte que sentim pels que van lluitar i morir pels drets i la llibertat.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia