El lector escriu

A Vicent Sanchis

Primer, voldria felicitar-lo pel seu nomenament com a nou director de la Televisió de Catalunya (que no hauria de dir-se TV3 perquè no és la tercera d'enlloc, sinó la primera de Catalunya). Pels seus articles sé del seu compromís amb Catalunya i la llengua catalana. Després li voldria comentar que, si un del motius de la dimissió del seu antecessor és la pèrdua d'audiència, en el meu cas va ser per la pèssima i vergonyosa qualitat de la llengua. En algunes sèries es diuen més castellanismes que paraules correctes, es fan estructures castellanes traduïdes literalment, i a programes com el Polònia o el Crackòvia hi ha una excessiva presència del castellà, com si no hi hagués prou televisions en castellà. De les queixes a la defensora de l'audiència l'excusa sempre és el llibre d'estil, l'Ésadir. Fet per gent que sembla que vulgui transformar el català en castellà.

He conegut professors de català que tenen problemes a l'hora de corregir castellanismes a nouvinguts perquè diuen que “a TV3 ho diuen així”. Espero que, amb vostè, senyor Sanchis, la TVC torni a ser la que va fer que molta gent deixés de dir bussó o acera per dir bústia i vorera.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia