El lector escriu

Massa populisme governant a Europa

Ja començarem a guanyar espais polítics més moderats si les eleccions franceses aconsegueixen obrir-se camí, amb el resultat que sembla que tindrà Macron. A aquest jove candidat, se'l veu preparat per afrontar l'envestida de l'extrema dreta de Le Pen: és una oportunitat per a les esperances de poder erradicar el populisme. Seria molt encertat per a la comunitat, hi hauria noves perspectives i almenys la radicalització d'aquests tipus de governants minvaria la seva actitud dominant.

De ben segur que tothom hi està d'acord, a netejar aquests poders impositors a les files dels seus respectius governs. Caldrà que la resta dels partits prenguin bona nota del que s'està coent a França. L'excés de partidisme trencarà els hàbits incorregibles dels que es consideren inamovibles. Tanmateix haurem d'acceptar la nova fornada dels que volen entendre la necessitat social. No podem viure donant l'esquenà als problemes existents, ens cal una visió actual.

És prou trist veure com el populisme pretén dominar la nostra assenyada Europa: no deixem que això agafi embranzida, lluitem amb l'intel·ligència escaient dels pobles per evitar-ho. Ja són massa anys amb doctrines tancades al reconeixement dels drets que pertoquen. Nosaltres en podem donar fe, atès que la imposició radical i antidemocràtica és el plat del dia a casa nostra, quan el nostre referèndum està supeditat pels populismes.

Vulpellac (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia