El lector escriu

L’exemple d’una mare ànega

Visc en un mas al mig del camp amb una bassa que ens serveix per regar i per refrescar-nos. En una d’aquestes tardes calorosíssimes, estant tancats i foscos dins la casa, quina ha estat la nostra sorpresa en descobrir des d’una finestra nou aneguets nedant feliços sobre l’aigua, controlats per la seva mare, una digna ànega en actitud d’alerta permanent. Una joia d’espectacle inaudit!

Ignorant la seva procedència, possiblement una riera propera, ens preguntàvem l’esforç d’aquesta mare per transportar els seus nou fillets. No tenint on refrescar-se, possiblement els ha carregat a l’esquena o sota les ales i ha arrencat el vol per fer-los gaudir d’un xic de frescor i així possiblement retornin cap al seu niuet ressec, quan ella intueixi el mínim risc.

Mentre que els sentiments parentals dels animals han estat sempre exemple d’amor i responsabilitat, tants humans civilitzats són autèntiques bèsties que maltracten els seus fillets per purs motius d’egoisme que esfereeixen el cor.

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia