El lector escriu

Bicicletes per Girona

Completament d’acord amb la carta de la Sra. Carme Vidal, publicada en aquest diari el dia 15 d’aquest mes. Vagi per endavant que no tinc res en contra que la gent circuli en bicicleta, i valoro molt positivament el que està fent l’Ajuntament de Girona per afavorir el seu ús, però això no pot anar en detriment de la resta que sortim cada dia al carrer a peu o amb altres tipus de vehicles.

Caldria millorar el coneixement de les normes de circulació per part de tothom: recordar als ciclistes que no es permet anar per les voreres, que han de ser d’ús exclusiu dels vianants, que no es poden creuar semàfors sense respectar-los, ni anar contra direcció, ni creuar passos de vianants a gran velocitat, comptant, en aquests casos, que tenen una preferència que només tenen quan no van damunt del vehicle (són casos molt excepcionals, aquells en què baixen de la mateixa, i l’acompanyen a peu, per creuar, tal com és preceptiu, i que sembla que molt pocs coneixen). Fer complir aquestes normes amb rigor i, si cal, sancionar els casos en què no es respectin (per desgràcia, els humans només complim quan ens toquen la butxaca). Afegir-hi l’obligació d’una assegurança que, mínimament, sigui de responsabilitat civil, ja que si per desgràcia hi ha un accident, amb intervenció culpable d’una bicicleta, la reclamació contra el seu usuari, avui dia, té molt poc recorregut, i és molt difícil que aquest és faci càrrec de les possibles despeses que s’hagin generat, i si, a més, hi ha desgràcies personals, la situació encara és més greu.

No esperem aquests casos, com ha passat a altres llocs, per corregir-ho.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia