El lector escriu

A vista d’ocell

Tot i que els dies encara són força càlids, l’hivern es va acostant i els ocells van emprenent el seu viatge cap al sud. Qui pogués ser ocell!, podem pensar, avui, molts de nosaltres. Quina sort la seva de poder volar en llibertat! De no haver de creuar fronteres! D’haver de dir soc d’aquí o soc d’allà! De poder fugir del fred i trobar escalf! De cantar el mateix harmoniós so sigui on sigui!... Són tantes les coses que cobegem o admirem dels ocells! Però jo n’hi ha una que, ara més que mai, envejo: és la seva vista, la vista d’ocell, la que li permet veure aquí i allà, que li dona una amplitud de mires que no permet que res ni ningú l’hagi de convèncer perquè s’avingui al seu criteri o pensament, que no jutja una realitat només des d’un punt de vista... A vista d’ocell es veu tot! Es veu què és fals i què és veritat, es veu qui acarona i qui colpeja, qui plora i qui riu, qui du el cor a la ma i qui hi du una arma, qui estima i qui odia, qui roba i qui dona, qui s’equivoca per acció i qui ho fa per omissió, qui s’humilia i qui abusa, qui viu serè i qui exaltat, qui és just i qui no... Quina vista més privilegiada, la vista universal i neta d’un ocell!

Aixequem el vol! Siguem tots ocells! Tant de bo que avui, ni que sigui per uns moments, la nostra, sigui una mirada a vista d’ocell del nostre món! Només així podrem, com ells, viure i volar en pau i llibertat! Perquè la verdadera justícia i llibertat no volen arran de terra sinó més alt, molt més alt!

Banyoles (Pla del’Estany)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia