El lector escriu

El segrest de la democràcia

Fa uns dies, el que va ser ministre d’Adolfo Suárez, Eduard Punset, de 81 anys, aprofitant el seu aniversari va publicar l’article titulat “¿Por qué me tengo que callar?” on denuncia que a Espanya no hi ha separació de poders i demana l’alliberament dels Jordis i del govern empresonats. Diu que en l’elaboració de la Constitució, el criteri que el CGPJ fos triat pels mateixos jutges i no pels partits polítics no va prosperar, i això ha provocat que encara “algú pugui acabar a la presó per les seves idees polítiques”.

Usurpar les institucions catalanes, és democràcia?

Intentar destruir polítics i líders socials, políticament, físicament i econòmicament, és això democràcia? Aquest atac i odi permanent a la llengua i la cultura catalanes, impedint per tots el mitjans la seva normalització, és això democràcia? Barrar el pas a la llengua catalana a Espanya, a Europa i a institucions públiques a Catalunya, és això democràcia?

Dificultar l’accés de catalans a institucions espanyoles, com les diplomàtiques o les judicials, és això democràcia?

L’endogàmia i la carència d’empatia, és això democràcia?

L’incompliment vergonyós del punt 3, article 3 de la Constitució Espanyola, és això democràcia? Justificar l’ocupació invocant un dret diví i de conquesta sobre Catalunya (Decrets de Nova Planta), és això democràcia? La Inquisició va ser abolida l’any 1834. Realment se n’ha anat?

Girona

Fe d’Errades

Un dels dos nois cridats a declarar a la Guàrdia Civil aquest divendres a Girona es diu Jordi Alemany i no Joan, com erròniament es va publicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia