El lector escriu

Odi i venjança cap a Espanya i els espanyols?

En l’edició del dimarts 9 de gener, en la secció El Lector Escriu, el Sr. Mateu Frigoler opinava: “Els lamentables episodis de l’“a por ellos”, la brutalitat policíaca en el referèndum i el cop d’estat del 155 han provocat un autèntic huracà d’odi i venjança cap a Espanya i els espanyols, i això s’ha d’aturar amb la màxima urgència.” Estic d’acord que això s’hauria d’aturar amb urgència si fos veritat. Però intueixo, Sr. Frigoler, que heu comès un error d’apreciació. Sortosament no estem en aquesta realitat.

No, no hi ha un huracà d’odi ni de venjança cap a Espanya i els espanyols. Això és el que desitjarien alguns polítics irresponsables i mentiders compulsius. I ho repeteixen i repeteixen amb la intenció que, amb tanta insistència, algú s’ho acabi creient. Em preocuparia pensar que ho estan aconseguint.

El que sí que s’ha incrementat, i molt, és el sentiment de desafecció cap a l’Estat espanyol i la seva manera de governar, al mateix temps que creix el desig de reafirmació de la nació catalana amb l’objectiu d’assolir la plena sobirania d’un estat independent. Ja fa temps que una majoria de ciutadans vam decidir que, per més maltractaments, menyspreus i humiliacions que rebéssim, mai no respondríem amb odi ni a Espanya ni als espanyols. Fins ara ens en sortim, i no tinc cap dubte, Sr. Frigoler, que vostè i jo compartim molts objectius i aspiracions.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia