El lector escriu

Trobada Mundial de les Famílies

El papa Francesc ha acudit com estava previst a Dublín per clausurar la 9a Trobada Mundial de les Famílies, esdeveniment internacional que es fa cada tres anys. L’anterior va ser a Filadèlfia i la propera ja s’ha confirmat que tindrà lloc a Roma. A la capital irlandesa s’hi van congregar milers de famílies de diferents països per celebrar, pregar i reflexionar sobre la importància d’aquesta institució com a pedra angular de les nostres vides, font d’esperança per a la societat i també per a l’Església

Hem de valorar la valentia del pontífex. La seva visita no ha estat fàcil, donat el context en què es troba l’Església catòlica a Irlanda per l’escàndol dels abusos sexuals a menors i també per les últimes notícies arribades d’Amèrica. Amb dolor, ha admès el fracàs de les autoritats eclesiàstiques a afrontar un problema tan greu. S’hi ha referit en els seus discursos, s’ha reunit amb un grup de víctimes, ha tornat a demanar perdó en diverses ocasions, tot i això, la situació continua difícil. Ha deixat clar que cal adoptar normes severes per eliminar aquest flagell i evitar que aquests crims repugnants es repeteixin.

El lema d’aquesta trobada ha estat: L’Evangeli de la família, l’alegria del món. Tot i les crisis que tard o d’hora afecten moltes famílies i els desafiaments que han de superar, com s’ha vist reflectit en els testimonis que han explicat les seves experiències, ha quedat palès que l’amor familiar dona sentit de vida i plenitud existencial.

Moments de tristesa per a tots el que estimem l’església. Això, però, no ens pot descoratjar. Jesús va ser traït i entregat per un dels seus deixebles. L’havia escollit personalment i havien compartit junts moltes coses bones. A pesar de les dificultats que sempre seran presents en el nostre camí, no podem perdre de vista que el missatge cristià continua essent vàlid. Ha sustentat el passat i pot continuar fent-ho en el futur.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia