El lector escriu

Caixes d’estalvis ètiques

Hom parla elogiosament d’aquelles caixes d’estalvis que tant de bé i bo varen fer a Catalunya possibilitant moltes iniciatives privades, cooperatives i accions socials. La fam depredadora dels bancs, tèrboles consciències, com inútils i interessades gestions d’alts directius, van posar fi al patrimoni comú de les caixes.

Estem en una fase reconstructiva de Catalunya. Fora convenient preveure la recuperació d’estructures d’independència financera, amb guanys que anessin a obra social, projectes i suport a iniciatives privades que ara no són possibles.

Trobem a faltar l’assistència personalitzada d’abans. Ara tenim una notòria assistència de màquines i una freda atenció dels anònims empleats dels bancs. El control de noves caixes d’estalvis en petites unitats financeres hauria de permetre una tasca cooperativa que alhora ens desvinculés de trusts financers que donen una desconeguda utilitat als nostres diners, i conèixer on va a parar la plusvàlua que la seva gestió pugui generar.

Castellterçol (Vallès Oriental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia