El lector escriu

Solidaritat Catalana

Suposo que, a una gran majoria, li deu sonar aquest nom, fins i tot als polítics, lletraferits o no. Va ser un extraordinari moviment patriòtic, creat el 1906, per fer front a l’agressivitat de la casta de l’Estat espanyol i la seva llei de jurisdiccions, que donava carta blanca als militars per jutjar tot el que ensumessin que podia atacar la “sagrada unidad”; més o menys com ara amb els presos i exiliats.

Solidaritat Catalana va saber agrupar els partits catalanistes de manera transversal en front, bàsicament, dels lerrouxistes i monàrquics. No hi havia la fórmula d’Hondt, però van ser capaços d’aconseguir 41 dels 44 diputats que s’escollien al Principat. La unió fa la força! A l’actual casta búnquer madroño, li fa por el nostre pacifisme actiu, la nostra capacitat mobilitzadora i el poder motor que podríem tenir si anéssim units; per què el fofito compra màsters i limitat de Q.I. Pablo Casado va afirmar que volem negociar amb la “pistola sobre la taula”? Només perquè és un mentider compulsiu? Hem de reaccionar i de manera unida, que no vol dir unificada! Alguns dirigents polítics no saben prou semàntica. Toqueu de peus a terra, que la ciutadania ja fa temps que ens hem posat a caminar! I no només al carrer.

Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia