El lector escriu

Carta als M.H. Puigdemont, Torra i Junqueras

Esperàvem el gest del govern del PSOE i, vistes les peticions de la Fiscalia i de l’Advocacia, ja no cal esperar res més. Això sí, els d’Iceta diuen que cal esperar al final del judici; és clar, volen que mentrestant els aprovem els pressupostos.

És hora que nosaltres, els catalans, fem els nostres propis gestos. Pidolar a Europa em sembla sobrer, els estats europeus només es miren el melic i l’euro.

Les manifestacions multitudinàries a Catalunya només serveixen per acontentar-nos a nosaltres mateixos, de res ha servit fer manifestacions d’un milió o més, ni que fossin de dos o tres milions, tant els fum, sigui al govern del PSOE, sigui al govern del PP.

El govern català no està exercint un lideratge clar a Catalunya, un dia alça la veu i l’endemà s’interpreta a si mateix. ERC només va a la seva, perdent oportunitats. Necessitem que tots vostès consensuïn una proposta de gestos que ha de fer el món independentista com a resposta immediata a l’Estat espanyol.

Apunto alguns possibles gestos: primer, retirada simbòlica dels diputats a les Corts espanyoles. Segon, anul·lar l’empresonament provisional dels presos polítics, per mandat del govern o del Parlament o per altres vies. Tercer, el judici s’ha de fer a distància, hi ha prou tecnologia. Els presos no han de sortir de Catalunya, perquè no els deixaran tornar, i menys si Sánchez perd el govern. Quart, vaga o aturada de país (això als estats europeus els farà que no es mirin el melic i mirin l’euro... i potser els remou alguna cosa).

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia