El lector escriu

Al Museu de l’Exili, hi falten dos llibres

He tornat al Museu Memorial de l’Exili, a la Jonquera, per veure l’exposició temporal Autoritzats per a sortir. L’èxode del 36, comissionada per l’historiador Rubèn Doll-Petit, centrada en la fugida a l’estranger de milers de catalans a la rereguarda republicana després del cop d’estat del 18-19 de juliol de 1936 (oberta fins al 3 de febrer).

Abans vaig parar-me a mirar al vestíbul la interessant exposició de publicacions relacionades amb la tragèdia de la Guerra Civil Espanyola i em va sorprendre no trobar-hi dues interessants biografies escrites pel periodista i escriptor Xavier Febrés. La primera, Frederic Escofet, l’últim exiliat, dedicada al militar català al servei de la Generalitat de Catalunya abans i durant la Guerra Civil Espanyola, internat al camp de concentració d’Argelers i posteriorment establert a Brussel·les, on va formar part de diversos governs espanyols a l’exili com a ministre.

La segona, Els últims dies de Machado, sobre el poeta sevillà també fidel a la República i exiliat a França, mort i enterrat a Cotlliure només 26 dies després d’haver creuat la frontera.

Penso que pel seu interès mereixen ser incorporats a l’aparador de llibres relacionats amb l’exili que figuren al museu.

Torroella de Montgrí (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia