El lector escriu

Sobre el judici de l’1-O i el prestigi d’Espanya

“Volen aprofitar el judici a l’1-O per desprestigiar Espanya. Per defensar-la hi posarem els diners que facin falta”. Irene Lozano, secretària d’estat per Espanya Global.

Senyora Lozano, no s’equivoqui, l’únic que pretén el judici és fer resplendir la veritat. Sí, he dit la veritat! Soc plenament conscient que parlar de veritats resulta estrany i molest, molt més quan el relat que s’ha construït sobre els fets es fonamenta en la mentida, cosa que es demostrarà en el seu moment i que és el que realment preocupa.

Pel que fa al prestigi al qual vostè fa referència, ja fa temps que l’ha perdut, i no per culpa de Catalunya precisament.

Encara que només fos per honestedat, s’hauria d’admetre la llarga llista de despropòsits de tot tipus que han provocat la pèrdua. Cal enumerar els casos?

En referència als “diners necessaris”, no tinc cap mena de dubte que, com en altres ocasions i per a segons què, no s’escatimaran recursos. Ah, per cert!, trobo a faltar l’expressió “A la ciutadania no li costarà ni un euro”.

Per acabar, em permeto recordar-li que el prestigi –a qualsevol nivell– únicament es guanya amb la pràctica sistemàtica d’actituds i comportaments en concordança amb els principis ètics que han de regir en una societat moderna i democràtica.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia