El lector escriu

Evident ocultació de la veritat

Què és la veritat? Repassem algunes preguntes i respostes, possibles i impossibles, del judici d’estat sobre Catalunya.

Qui va ordenar a uns dos milions de ciutadans que sortissin al carrer l’1-O? O bé, més en general, algú teledirigeix les persones quan, pacíficament, es mobilitzen? Resposta: ningú ho va ordenar, qui pot ser culpable de les accions lliures fetes per altres? Resposta lògica: els ciutadans –encara que més o menys convençuts– som sempre lliures i responsables. Cadascú o cadascuna.

Qui va ordenar les actuacions de l’operació Copèrnic (87,1 milions d’euros, per als 6.000 agents armats, segons va informar al Senat el Sr. Zoido el 18/1/18)? Resposta: ningú (sembla que, fins ara, ningú va autoritzar ni va signar aquest dispositiu). Consideració: això és impossible. Una despesa semblant i les accions coordinades de militars sotmesos a obediència professional són responsabilitat imputable als seus comandaments (segons una cadena que culmina en el seu cap). Resulta que –per ara– ni Rajoy, ni Sáenz de Santamaría, ni Zoido, ni ningú ho va autoritzar, ni ho controlava, ni n’assumeix la responsabilitat. Insisteixo: és impossible, perquè no es munta aquesta operació sense una decisió del poder.

Per tant, en el segon cas, algú necessàriament menteix o oculta la veritat: qui?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia