El lector escriu

Devastats o destruïts?

En aquestes setmanes estem veient com transcorre el judici i com les diferents parts s’han presentat a “l’examen final”.

Començant per les declaracions dels presos polítics. Han assistit tots amb la lliçó apresa i amb la convicció de tombar les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

En el moment d’afrontar les preguntes de les parts acusatòries, estem veient com les parts pertinents a formular-les no tenen el nivell de preparació i de rigor que es necessita per a un judici d’aquestes dimensions, un dels més importants en tots els anys de democràcia d’aquest país.

Aquest rigor i aquesta preparació, les podem veure amb les accions més sonades de totes les parts; en primer lloc s’ha parlar de la fiscalia, la qual en nombrosos moments ha jutjat les idees dels acusats, i la més recent, la qual no ha transcendit, encara, xiuxiuejant les frases al testimoni de dimarts, el tinent coronel Pérez de los Cobos.

D’altra banda, trobem l’advocacia de l’estat, que confon presidents i fets, fa de “cotxe escombra” de la fiscalia i de vegades li fa el llit descaradament de manera involuntària. (Coses que passen quan estàs en un judici on predominen les fake news i els tuits, com ha dit el Sr. Xavier Melero, lletrat del conseller Joaquim Forn.)

I de l’acusació popular, agafant per referència unes frases del periodista i exmembre de la CUP Antonio Baños: “Per dignitat democràtica i per dignitat antifeixista” em nego a parlar d’ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia