El lector escriu

Edat mitjana?

Aquests dies, veient i escoltant per la televisió la retransmissió del judici contra el govern català, he sentit paraules com ara: “ilustre señor”, “ilustrísimo señor”, “excelentísimo señor”, “esta excelentísima sala”, (o sigui una sala excel·lent oi?...!)“su señoría”... Això a mi m’ha fet plantejar el dubte de si estem en ple segle XXI o si encara estem en l’època medieval.

Aquestes persones, classificades amb aquests noms, són persones normals? Quan em passejo pel carrer i trobo diferents persones amigues, si jo els digués “excelentísimo”, “señoría”, etc., oi que es pensarien que me n’estic burlant?

També he vist els bonics vestits que porten, tots negres i amb punyetes a les seves mànigues; i això què vol dir?; que en portin més o menys, vol dir que estan més o menys carregats de punyetes?

Sembla ser que l’ús d’aquest tipus de tracte dels magistrats i d’aquesta vestimenta es remunten a l’època dels romans. I avui dia encara no s’ha modificat? D’això es pot deduir que la “justicia española”, està ancorada en el passat? Aquests senyors no són persones normals?

Tampoc entenc les resolucions del senyor que presideix el judici. Jo em pensava que els presidents dels tribunals tenien l’obligació de ser neutrals i d’escatir la veritat, no de deformar-la. Deixar que les fiscalies acusin i que les proves en contra que vulguin presentar les defenses no es puguin presentar, això és ser just? L’excusa que “ahora no se pueden valorar” i que “se valorarán más adelante” (però en un context diferent), no en desfà la força probatòria?

Amb aquestes decisions, el senyor Marchena compleix la seva obligació de ser neutral i just? Podem posar en dubte la seva imparcialitat?

En la meva ignorància no sé trobar la resposta correcta i em queda el dubte.

Gelida (Alt Penedès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia