El lector escriu

Un ‘like’ al cristià Francesc

Està de moda opinar sobre internet: que si és llibertat, que si pornografia a dojo, que si trenca famílies, que si Assange, o Android, o els xinesos o les ciberaddiccions. Ara bé, ¿a algú se li acudeix preguntar-se... per què? Cap a on? Fins quan?

Possiblement vostè no sigui hipercristià o megacristià: no ho sé. Tot i així li recomano el text del papa Francesc del dia d’avui –escric el 2 de juny– amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, una ocurrència catòlica per reflexionar, aquest any, sobre la gestió comunicativa digital: “Va a missa”, com se sol dir.

Breument, el papa de Roma suggereix tres metàfores: (a) la xarxa, (b) la comunitat i (c) el cos i els seus membres, i així analitza què és coparticipar –una xarxa no té centre ni estructura jeràrquica, però és resistent–; que exigeix compartir –prou d’espirals d’odi o d’excloure allò que és heterogeni–, i entoma la reciprocitat, pròpia dels organismes vius, on tot suma per anar endavant.

Un plaer de lectura. I de reflexió. Molt recomanable allò de menys jugar amb els like i més veritat: no és un enfocament encisador?

Encara que vostè no fos gaire fan de Francesc, sé que farà una repiulada entusiasta d’aquest missatge del dia d’avui.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia