El lector escriu

L’elector sense veu ni vot

Si no canviem el sistema electoral, i no ens adaptem a les majories dels països democràtics, no avançarem gens per arribar a unes eleccions amb cara i ulls. El sistema ambigu que apliquem queda molt lluny del que seria necessari fer. Crec que ens hauríem de moure en eleccions primàries, i anar a la segona volta, una fórmula ben entesa, en els països capdavanters d’Europa i mundials. Si es vol resoldre l’apatia existent a casa nostra, només s’escau suggerir una solució imminent, per guanyar-se la confiança de l’electorat. La majoria de ciutadans se senten enganyats per la diversitat de propostes que alteren els resultats.

Jo, personalment, en altres col·laboracions de premsa, ja havia denunciat aquest comportament del partidisme polític, i que vull recalcar amb duresa. No podem permetre aquest transfuguisme radical dels vots electorals. És una manipulació desproporcionada, quant a les diferències guanyades a les corresponents llistes. Vivim en un moment en què es juga a ridiculitzar l’elector, ja que la majoria sempre escollim el partit més adient i rellevant, per assolir les responsabilitats adients, per defensar les inquietuds, com el compromís escaient de trobar-ho. Crec, doncs, que tenim un greu problema, al qual li cal una solució única, amb prioritat, si volem recuperar la veu dels electors.

Forallac (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia