El lector escriu

Bravo per la Juliana Canet i la Rosalía

Mil felicitats a la instagramera Juliana Canet perquè utilitza el català en els seus vídeos a internet i contribueix d’aquesta manera a difondre l’ús de la nostra llengua entre els joves, especialment, en aquells àmbits on la seva presència és força residual. En la seva aparició a l’APM del passat 17 de juliol explicava, tal com ja ho va fer en el programa Llenguaferits emès recentment en l’espai del 30 Minuts, per què penjava a la xarxa els seus vídeos en català quan, en el cas de fer-ho en castellà, de ben segur que tindria el doble de seguidors. Doncs, la seva resposta és ben senzilla: perquè el català és la seva llengua i pensa, per tant, que està en l’obligació d’ensenyar al món que existeix una llengua tan preciosa com aquesta. Tant de bo que tots aquests (i aquestes) altres influenciadors catalans que opten majoritàriament pel castellà, per una pura qüestió de mercat, tinguessin la mateixa estima envers el català que té la Juliana Canet.

Durant aquests darrers dies s’ha parlat molt –i amb tota la raó!– de l’enorme contribució a la difusió de la nostra llengua, sobretot entre els joves, que ha representat el fet que una cantant de tant renom internacional com la catalana Rosalía hagi cantat la seva primera cançó en català. Un fet realment extraordinari, amb “barbarismes” inclosos. Recordem només com el darrer informe de la Plataforma per la Llengua posava l’èmfasi en la manca de referents culturals en català adreçats als nostres joves en el món de l’oci com una de les causes de l’escàs ús social de la llengua catalana entre els adolescents. Justament el que ofereix la Rosalía amb la seva cançó d’èxit!

Així, doncs, enhorabona a aquestes dues fantàstiques catalanes i endavant amb la difusió de la llengua catalana!

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia