El lector escriu

El drama del Mediterrani

Dia rere dia els mitjans de comunicació es fan ressò de persones que arrisquen la vida per trobar un lloc millor per viure. La majoria no ho aconsegueixen, tot i l’esforç dels equips de salvament per rescatar-los del mar i portar-los cap a terra. Les peripècies dels migrants i refugiats que viatgen a bord de l’Open Arms són notícia des de fa dies.

El drama del Mediterrani fa massa temps que dura, no pot deixar indiferents els països implicats. Converses i més converses sense cap acord definitiu i el problema segueix cada cop més viu. L’autèntica solució només es pot trobar al seu país d’origen. Caldrien plans d’ajuda per millorar les condicions de vida dels llocs on provenen. Recursos n’hi ha a tot arreu, el que falta és explotar-los de manera eficient i en benefici de totes les persones que hi viuen, sense excloure els més vulnerables.

I no diguem de les guerres, el principal motiu de fugida de la majoria d’ells... El negoci de la venda d’armes no hauria d’estar més controlat? Els qui tenen el poder en el govern de les nacions, no haurien d’intercedir com a intermediaris per una pau més justa?

Tothom té el dret de buscar millors condicions de vida, rescatar les persones que es troben en perill és una obligació. Ajudar a refer les seves vides és un deure humanitari. Crec però, que el que se’ls pot oferir aquí mai és comparable a poder viure amb unes condicions dignes al propi país.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia