El lector escriu

Benvinguts a un nou curs

S’acaben les vacances per a la comunitat educativa. Desitjo, de tot cor, que totes i tots, des de l’alumnat fins als pares passant pels professors, hàgiu gaudit d’un temps de descans i d’oci que us hagi recompensat per tornar a començar un altre curs que, de ben segur, serà dur per a tots. M’agradaria poder compartir amb tots vosaltres una petita part d’un llibre que he llegit aquest estiu. Aquest llibre parla d’un concepte que us trasllado: és l’anomenat kaizen. Què és el kaizen, us deveu preguntar; doncs és el que els japonesos entenen com el canvi bo que es perpetua al llarg del temps, i que nosaltres traduïm com “millora contínua”. Vindria a ser com una mena d’evolució en vida, a títol personal, en les relacions i en la feina o estudis. Com podeu aplicar aquest concepte al llarg del proper curs? Podeu fer diverses coses ja des de principi de curs: apreneu dels vostres errors, suavitzeu les vostres mancances, potencieu les vostres fortaleses, adquiriu noves habilitats, perseguiu el coneixement i viviu noves experiències. El llibre al qual faig referència es titula El sistema Hanasaki, i reuneix les principals ensenyances del país del sol naixent que et poden ajudar a gaudir d’una vida més plena i, com diu el seu autor, Marcos Cartagena, ajudar-te a recórrer el camí que has iniciat per tal de convertir-te en una millor persona cada dia.

Doncs bé, un nou curs està a punt de començar. Ens tornarem a retrobar la majoria, algunes i alguns seran nous. Sigueu benvinguts totes i tots, i que pugueu aconseguir, dia a dia, alumnes, professors i mares i pares, créixer personalment i trobar el vostre ikigai personal que us ajudi a trobar sentit a tot allò que feu. Dir-vos que ikigai és un altre concepte d’aquest llibre que us he citat, i que fa referència a una vida plena de sentit en tot allò que fem. Ànim, companyes i companys, lluiteu pels vostres kaizen i ikigai.

Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia