El lector escriu

Generem solucions?

Estem a punt de començar un nou curs acadèmic en els estudis formals: ¿no els sembla que cal enfocar de manera positiva molts desafiaments? És ben cert que els més joves són el futur, i que sovint estan farts d’aquells “ja t’ho deia...”, “tinc males experiències...” i no diguem dels records del temps de la guerra, del moviment hippie o de la crisi del petroli. I de revenges i de repressió: ja n’hi ha prou.

Convé “generar solucions”, i aquesta és l’actitud que redescobreixo en el papa Francesc: llegeixo el seu 5è document gros, Christus vivit n’és el títol, dirigit als joves especialment. Prèviament, els textos llargs –també recomanables– van ser el programàtic Evangelii gaudium, el Laudato si sobre ecologia, l’Amoris laetitia sobre la família i el Gaudete et exsultate sobre la santedat. Tots en to positiu, generant sempre “bones vibracions”.

Per a qui ara no té gaire temps, només una breu citació del Christus vivit, que m’agrada i que recomano: “Els joves d’avui són els primers a fer una síntesi entre el que és personal, propi de cada cultura i global; ara bé, això requereix que aconsegueixin passar del contacte virtual a una bona i sana comunicació.”

Jo ja tinc el meu objectiu educatiu per aquest nou curs: és ben bé que aquest papa les “clava”, oi?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia