El lector escriu

Entre la mentida i la incerta veritat

Això de posar la tireta abans que existeixi el dany, fins i tot desconeixent si mai hi haurà ferida, és típic de qui busca brega, per tal de justificar una confrontació premeditada. És navegar sense rumb fix, improvisant entre veritats incertes i grans mentides, entre bromes sense cap mena de gràcia i discursos immersos en tòpics més o menys èpics. Sabem que molts ja s’han begut l’enteniment; tot i així, no sempre es posa el relat en quarantena; per contra, es divulga erròniament sense verificar-ne l’autenticitat. El fals i el verídic es confonen perillosament, en una societat que ha perdut completament el nord, i que costarà Déu i ajuda retrobar-lo. Provocacions gratuïtes esdevenen inevitablement una normalitat d’allò més devastadora. Vivim una mentida constant convertida en realitat, que costarà el que no està escrit desgranar-la del purament veritable. Tecnologia mal emprada emmascara qui la utilitza sense moral, i s’estén la taca, malauradament, sense remei ni aturador. Exagerats ingressos, molts d’ells vitalicis, de gran part del poder, faci bé o no la seva feina, dificultarà, si no es rectifica a temps, que s’adreci i predomini de nou un sentit comú que molts ja enyorem.

El darrer despropòsit a lamentar: una il·lícita aplicació que promet comprar el vot, per tal d’especular també sobre la moral d’una ciutadania d’allò més incrèdula. Tant de bo el posar preu a tot i a tothom no destrueixi per sempre els valors de futures generacions, i no ens empresonin també les poques llibertats que encara ens queden.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia