El lector escriu

Anglès i el canvi climàtic

L’Ajuntament d’Anglès està dins el Pacte d’Alcaldes. Entre d’altres, el canvi climàtic és un dels punts cabdals, on creiem fermament que cal actuar i, a més, sense demores.

L’escalfament global marca la problemàtica de l’emergència climàtica com una prioritat en el centre de l’ordre internacional. Fa pocs dies, es publicava un informe suportat per més d’11.000 científics internacionals, el qual adverteix de l’amenaça segura d’un “incalculable sofriment humà”, si no prenem mesures urgentment.

Aquest informe concreta sis mesures fonamentals i indispensables per tal d’evitar una catàstrofe mediambiental sense precedents. La primera d’elles incideix en el canvi de model energètic, reemplaçant recursos fòssils per energies renovables, com ara la fotovoltaica. El Fons Europeu de Desenvolupament subvenciona les administracions que planifiquen aquest tipus d’actuacions.

Els edificis municipals de la nostra vila –piscina, pavelló, centres docents, sales d’exposicions, hotel d’entitats, ajuntament, etc.– estan orfes de les energies renovables.

El grup municipal PAU (Per Anglès Units), prèvies consultes amb institucions i el teixit associatiu del nostre poble, hem presentat al·legacions al pressupost per a l’any 2020. Amb la finalitat d’aconseguir un món més sostenible per a les futures generacions. Encara hi som a temps!

Anglès (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia