El lector escriu

Parlem dels correbous

Encara avui, trenta-un municipis catalans admeten la pràctica dels correbous. Aquests actes, malauradament, no vulneren la llei de protecció dels animals (decret legislatiu 2/2008). Per què? Doncs perquè, des de fa nou anys, alguns membres del govern van decidir que amb la tauromàquia es faria una excepció. Així ho confirma l’article 6.2 del decret legislatiu.

Em penso que la gent no és conscient de tot el que suposa la pràctica dels correbous. Durant aquests actes els bous són humiliats, maltractats, atemorits... Crec que tothom hem vist bous relliscant o persones estirant-los la cua. Però això no és tot: de debò penseu que un animal no sent la cremor del foc a dos pams de la cara en calar-li foc a les banyes? Des de fa temps, la plataforma Prou Correbous insisteix en una regulació d’aquesta llei que n’anul·li l’excepció, però sembla que no interessa gaire. Aquesta mateixa plataforma va impulsar una votació en la qual hi van participar sis-centes persones. El resultat no és cap més que la majoria, sobrepassant el 80 per cent, va votar en contra. Sembla una aberració mental, encara avui, haver de preguntar a la gent si vol continuar divertint-se amb el maltractament animal. La violència animal en ple segle XXI és una vergonya. No hauria de ser negociable.

Tortosa (Baix Ebre)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia