El lector escriu

Combregar amb rodes de molí

A l’article “Art amb orgull”, de Maria Palau, s’hi llegeix: “«No he entès res.» Aquest és el problema de partida: pensar que, als museus, hi anem a entendre el que exposen. I encara ens preguntem per què hi ha tanta gent que en surt frustrada o que directament no els ha trepitjat mai. Si canviéssim el concepte entendre pel d’experimentar, tot seria molt diferent. La gran revolució als museus està per fer. Aquesta arribarà quan superin els relats unívocs, que no per casualitat són conservadors, i presentin les obres com a artefactes que s’activen amb la nostra imaginació. Urgeix que els museus deixin de dir-nos què i com hem de veure per entendre no se sap ben bé què i com” (El Punt Avui, 27 de juny del 2020).

En aquest moment de la història de la humanitat, resulta abracadabrant que comissaris, crítics i directors de museus ens alliçonin dia rere dia insistint amb sonsònia que –si no volem passar per burros– davant de les obres de l’anomenat “art contemporani” –gargots i esoterismes abstractes– cal canviar el concepte entendre pel d’experimentar. De la manipulació de les masses se n’ha escrit a bastament, però, amb tot, fa basarda que –en nom de la llibertat d’expressió, ai!– en les nostres democràcies s’extrapoli i manipuli la cultura fins al punt de fer-nos combregar amb rodes de molí...

París



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia