El lector escriu

Cala Montgó limita la zona de fondeig

Mitjançant unes boies indicadores aquest estiu s’ha prohibit el fondeig de les embarcacions a cala Montgó. La intenció és protegir la tan valuosa posidònia oceànica.

La idea és bona, però cala Montgó és un port natural i si no s’hi destinen més recursos és molt complicada la seva eficàcia.

A l’estiu i durant tot l’any, cala Montgó, per la seva immensitat, és visitada i és refugi d’embarcacions grans de tot tipus. Sovint pel nombre de visites no poden amarrar-se a les boies de pagament de la platja i han de fondejar per la cala.

Aquestes boies indicadores són insuficients i són interpretades com a boies de fondeig. Són arrencades o arrossegades per embarcacions que hi amarren.

Constantment entren embarcacions a la cala i hi fondegen sense saber aquesta restricció. Per al correcte funcionament caldria una embarcació tot el dia i destinar-hi recursos que crec que no tenim.

Aquest esforç se’n va tot en orris quan els forts temporals de llevant, com el Glòria, entren directes a la cala i arrasen la posidònia o bé la sorra sepulta la posidònia i l’elimina. És un cicle natural. En aquest indret el temporal llaura el camp i després la posidònia surt més fenosa i gran que mai.

Aquí, entrem en la controvèrsia de quin grau d’ incidència del fondeig esporàdic i del temporal afecta la posidònia de cala Montgó. Port natural, on la posidònia ha sobreviscut fins avui.

Si prenem iniciatives, fem-ho bé; si no, només confonem la gent.

Cala Montgó (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia