El lector escriu

Arbúcies amb Casaldàliga

El maig del 1990, al poble d’Arbúcies, se celebraren unes jornades solidàries a favor de la concessió del Nobel de la pau a Pere Casaldàliga; en Pere va enviar un missatge que deia: “Vosaltres sou muntanya i mar, alts i oberts. Sigueu-ho sempre! En la recerca de la pau amb justícia i en la passió dels drets de les persones i dels pobles ens trobarem sempre.” Trenta-dos anys després, el 12 d’octubre tornem a celebrar la vida i causes d’en Pere a la plaça de la Solidaritat d’Arbúcies, on hi ha escrita la seva frase: “Solidaritat és, per sobre de tot, la proclamació, la reivindicació i la implementació de la justícia.” Les causes d’en Pere són universals: la terra, l’aigua, les nacions indígenes, el poble negre, la solidaritat...

La seva actitud va fer trontollar els sistemes:

“No acceptem la fatalitat d’aquest sistema capitalista neoliberal que ens imposen, que redueix la vida a un mercat i emmarca les ments en un pensament únic, sota un macroimperialisme polític, econòmic, militar, cultural. Cal reinventar una economia de la convivència.”

L’any 2011, a l’Agenda Llatinoamericana, amb el lema “Quin Déu? Quina religió?”, deia: “Les religions són, massa sovint, fonamentalisme, divisió i fins i tot guerra. És hora de creure en unitat plural en el Déu de la vida i de l’amor, i de practicar la religió com a justícia, servei i companyia. Un Déu que separa la humanitat és un ídol mortífer.”

Gràcies, Pere, pel teu exemplar compromís d’humanitzar la humanitat practicant la proximitat.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia