El lector escriu

El Kybalion

Hermes Trismegist, contemporani d’Abraham i que va morir a Egipte, és la font original d’on brolla la doctrina filosòfica coneguda com a hermetisme, instruïda a Egipte i Grècia i que va exercir una influència sobre els coneixements esotèrics per tot Occident. Hermes va ser el pare de la saviesa, el fundador de l’astrologia i el descobridor de l’alquímia. La tradició diu que va viure 300 anys. A Egipte se’l coneix com el déu Thot.

L’essència d’aquests coneixements varen ser reunits en el Kybalion, publicat originàriament el 1908 i que va convertir-se en un clàssic de la literatura esotèrica. L’alquímia hermètica està basada en el domini de les forces mentals. La transmutació d’una classe de vibracions mentals en altres. La llegenda de la pedra filosofal és una al·legoria relativa a la filosofia hermètica.

La filosofia hermètica es fonamenta en set principis: del mentalisme, de correspondència, de vibració, de polaritat, de ritme, de causa i efecte, i de generació. Per sobre de la matèria i l’energia hi ha la vida i la ment, en els diferents graus d’evolució. “Una ment infinita i vivent.”

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia