El lector escriu

Qui em cuidarà els fills a l’estiu?

Aquesta és una pregunta que moltes famílies ens fem quan s’acosta el juny.

En pocs dies, començarà la jornada intensiva a l’escola, és a dir, els nens sortiran a les 13 h (o a les 15 h, si es queden a dinar). Per a moltes famílies, aquest horari alternatiu i els 79 dies posteriors de vacances suposa fer malabarismes econòmics i personals, amb tot l’estrès que això comporta. Quan comenci el curs escolar, vindran els 19 dies de vacances de Nadal i els 8 dies de Setmana Santa. Quan jo era una criatura, aquest munt de festes m’encantaven, i és evident que els nens es mereixen descansar i jugar, només faltaria.

Tot i així, no estic d’acord amb la gestió que es fa de la jornada intensiva i de les vacances escolars tan descompensades en contra de les famílies. Qui té 106 dies de vacances per cobrir la cura dels fills? No es poden buscar alternatives públiques per completar els dies de no escola amb altres activitats interessants i educatives? No totes les famílies poden pagar casals d’estiu o cangurs. Un missatge per al nou govern: seguin i pensin. Hi ha mestres en llistes llarguíssimes esperant un bocí de jornada i de sou, hi ha gent a l’atur, monitors de lleure amb ganes de treballar... Seguin, pensin, paguin i endavant!

Sant Gregori (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia