El lector escriu

Alerta amb les caigudes!

El Sr. Agustí Vilella ens explicava el dia 16 que, en un programa sobre educació a Catalunya Ràdio, “en Martí s’havia caigut de la cadira”.

Caldria fer un curset accelerat a molts periodistes i explicar-los, per exemple, que cada idioma té la seva manera de construir els verbs reflexius i que, per tant, els reflexius catalans no són els mateixos que els castellans. I potser abans que els periodistes caldria començar per les facultats de magisteri d’on devien haver sortit les directores d’escoles de l’esmentat programa de ràdio.

Sentir dir a una presentadora de TV3 a primera hora de la tarda: “Sr. X, se li ha caigut l’orellera”, i al cap d’un moment, quan li torna a caure l’auricular: “Sr. X, se li ha tornat a caure”, o a un periodista esportiu que “els jugadors s’han pujat a l’autocar”, el que et fa caure és l’ànima als peus. I és que totes les caigudes poden ser perilloses, però les dels mitjans tan fonamentals per al país com són la ràdio i la televisió públiques poden ser mortals per a l’educació lingüística dels oients i dels televidents.

Vilassar de Dalt (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia