El lector escriu

De ‘Merlí' a un millor pensament

No sé si a vostès els agrada la sèrie de TV3 Merlí. A mi no. I això que jo m'hi dedico, a donar classes de filosofia, com ell. Bé, com ell fa veure que fa, perquè –sincerament– la història que se'ns explica podria haver-se ambientat en una benzinera, una comissaria, un creuer o un hospital. Els docents no robem exàmens d'altres, no ens enrotllem sistemàticament amb les mares ni les col·legues, i no diem grolleries ni fem fotos a classe amb el mòbil als qui ensenyen la roba interior. Però, en fi, suposo que almenys així es parla d'Aristòtil, els escèptics, Epicur...

En un sentit ben positiu, en canvi, voldria lloar tres iniciatives recents: la sèrie Amb filosofia, també de TV3 (de menys audiència, probablement); la propera Jornada de Filosofia de Girona (13 desembre), amb quasi cinc-cents estudiants de segon de batxillerat, i la nova revista en línia Filosofia, ara!, que vol ser una finestra oberta a la divulgació filosòfica intel·ligent al nostre país.

Anem cap amunt, a un millor pensament, encara que no siguem en Merlí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia