El lector escriu

Recuperar el Departament de Medi Ambient

En nom de l'associació que represento, un cop més reivindiquem la indignació per la incapacitat crònica del govern per aportar solucions i posar límits a la preservació dels valors naturals del país. Havent col·laborat activament en la defensa del patrimoni natural de l' Empordà, he de dir que, any rere any, hem estat nosaltres, els menyspreats ecologistes, qui hem hagut de defensar les nombroses agressions ambientals que ha patit i pateix el nostre fràgil territori, moltes vegades amb la complicitat i l'aprovació dels governs de la Generalitat de diferents signes polítics. Fins avui, malgrat les reiterades sol·licituds, mai hem tingut un Departament de Medi Ambient que vetllés pel bé del nostre entorn amb voluntat ferma d'aportar solucions i posar límits al descontrol.

La minimització de dades de contaminació de l'aire, les constants activitats especulatives, algunes de les quals afecten de ple espais naturals –2.000 apartaments a la platja de Pals, 30 cases a Vulpellac–, l' ampliació innecessària de zones industrials, el descontrol de la indústria d'engreix del porcí amb la contaminació de l'aigua per nitrats, l'aplicació de pesticides tòxics als conreus de fruiters, cereals, etc., amb la desaparició d'abelles, i altres espècies, la contaminació del mar amb els grans creuers recalant en petits ports... Si volem avançar cap a un desenvolupament sostenible, els ciutadans tenim dret a un Departament de Medi Ambient que faci front als reptes mediambientals, que estigui present en totes les decisions polítiques i que sigui element clau per a un camí esperançador.

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia