El lector escriu

50 estats lliures

Són els que formen la gran nació federal dels EUA. També són Estat. Amb el seu propi dret i les seves pròpies lleis. Veneració per l'expansió empresarial i el treball per sobre de l'expansió funcionarial: Silicon Valley. Veneració per la democràcia real. Amor absolut per la llibertat. Rebuig total al centralisme retrògrad. El més ampli i pràctic sentit de govern i poder polític: el Senat i la Cambra de Representants. Estats lliures i forts. El país amb més premis Nobel: 270. Índex d'atur: 4,9%.

El representant i secretari general de Podem, Podemos, Pablo Iglesias, va proposar que Catalunya sigui reconeguda com a nació a la Constitució. En realitat, la nació catalana va començar a formar-se l'any 985. Iglesias va dir a Rajoy que Espanya és un país multinacional, un país de països. Sempre hem dit que és una nació de nacions i que, actualment, romanen constretes i amargades; no reconegudes ni acceptades. Mentre no ho siguin i no rebin la consideració d'Estat, no podrà existir la unitat d'una gran nació federal.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia