Opinió

dies enrere

Diversitats

Tangos.

Els argentins residents entre nosaltres han convertit l'himne d'Els Segadors en tango com a homenatge, diuen, a Catalunya. A veure si hem d'esperar molts anys més per veure'l convertit en xotis, sevillanes i jota, que ja seria hora!

Sant Jordi.

El govern ja anuncia que per Sant Jordi rebaixarà festes, festetes i subvencions –segons quines!–. Així es demostrarà que Sant Jordi és una festa popular i que als compradors i lectors de llibres no els subvenciona ningú. Si el govern en pes sortís al carrer a comprar llibres i després el veiéssim assegut en un parc o al balcó llegint, seria el millor que podria fer per unir-se a la festa.

Velocitat.

Passar dels 80 per hora als 120 en alguns trossos, pot ser que només solucioni els problemes d'impaciència dels conductors. Ara surten informes amagats que diuen que la reducció de velocitat no rebaixava la contaminació ni els accidents. A veure si ara s'hi fixen més i no ens amaguen res, que val més arribar tard que no arribar o arribar enganyat.

Cedir.

Aquests darrers anys l'esquerra ha cedit, o sigui s'ha acomodat, davant l'oponent declarat. Ha arribat als arregla-ments que han calgut, i així ara les ideologies s'han barrejat tant que ja no se sap ben bé on som.

Deutes.

Amb una Generalitat endeutada fins a les celles, les famílies de Navàs protesten i volen fer vaga de fam perquè els van prometre un institut i ara diuen que no. S'hauria de veure si a la llista de despeses previstes hi ha alguna cosa més important que l'educació. Si ens hem d'endeutar i barallar-nos amb els envejosos d'altres autonomies, que sigui per causes que valguin la pena...! Abans de restar en educació o sanitat es podria fer una llista de despeses inútils, començant per la propaganda institucional.

Vacances.

A França, Sarkozy ha demanat als membres del govern que no surtin del país per fer vacances. Si aquí féssim una llista dels polítics convidats a passar uns dies a l'Empordà o a Doñana, quedaríem espantats de l'extensió dels suborns dissimulats que es practiquen. I no estaria malament conèixer les invitacions que els nostres reben dels de fora...

Alfabets.

Els egipcis amb rètols desplegats per protestar a la plaça del Caire, una escriptura que no entenem, alfabets –o alifats que en diuen ells– diferents, com jeroglífics. I ja no parlem dels xinesos i japonesos...! Cada dia aquests rètols de tot el món ens recorden que som analfabets i que d'aquí a quatre dies els plans d'estudis s'allargaran no només a l'anglès sinó que també hi entraran alfabets diferents.

Fogons.

Ha mort Santi Santamaria, cuiner dels grans, i els grans cuiners del país l'han recordat amb lloances en un gest de grans i autèntics senyors. Que des de la cuina de Can Fabes, a Sant Celoni, la seva feina s'hagi allargat fins a Madrid, Singapur i Xangai, i més llocs, ja és un mèrit que no tothom aconsegueix. I si darrere dels fogons hi ha unes idees, un ofici i unes reflexions sobre els productes de la terra i la cuina dels avis, encara té més valor. Oidà si al que han aconseguit els nostres cuiners hi arribessin altres professions i activitats, seria formidable! Seguim l'exemple i endavant tots!

Fotos.

La foto del futbolista Gerard Piqué amb la seva xicota, la cantant Shakira, i un grup d'amics diu que valia 150.000 euros a les revistes del cor. Piqué l'ha penjada a la xarxa gratis. Però potser l'hauria pogut vendre i dedicar els diners a obra social. Si hi ha algú tan boig per pagar per aquestes coses, com a mínim que els diners serveixin per a algun benefici social. No es podrien augmentar els impostos per a aquests negocis xafarders?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.