Opinió

dies enrere

Març marçot

Dites.

Hi ha aquella que diu: «Març, marçot, mata la vella a la vora del foc» que també té un altre final: «... mata la vella i la jove si pot», que no he acabat d'entendre mai. Potser vol dir que no ens hem de deixar atrapar preocupant-nos massa pel benestar propi mentre el món va de mal borràs. O que per molta primavera que s'anunciï, compte que encara pot glaçar. En fi, que ja no recordem les dites antigues sinó que ja ni sabem què volen dir. Quin desastre!

Televisions.

Imaginem que un president d'Euskadi o Galícia prohibís arribar un diari a la seva terra, quin escàndol s'armaria. No s'entén quin mal fa que TV3 arribi a València i que Canal 9 pugui veure's a Catalunya. I aquesta gent parla de llibertat d'expressió i de la fi de la Inquisició i la censura? De moment l'Albert Rivera de Ciutadans hi ha tocat: totes les televisions s'haurien de poder veure a tota la península.

Ficcions.

Un autor de l'Est va posar aquesta nota en un dels seus llibres, que aportem com una nota irònica més en la recent polèmica en alguns mitjans sobre l'ús de la ficció en el periodisme. «Tots els personatges de la narració següent són ficticis, no vertaders, però així són també la majoria de les persones que conec a la vida real, o sigui que aquesta nota no serveix de gaire res...»

Ordinadors.

La retallada ha arribat a l'ensenyament i han frenat la invasió d'ordinadors a les aules. Els professors no estan d'acord amb els beneficis que fan aquests aparells entre els alumnes. Alguns diuen que són un joc més, i altres que més aviat fan nosa. Ajuden a l'esforç personal de l'estudi solitari? Abans de fer despeses, la conselleria no podria estudiar bé si serveixen bé per aprendre i estudiar millor? Ara bé, altres retallades segur que afecten el rendiment i la qualitat de l'ensenyament i s'ho haurien de pensar més cops abans fer anar les tisores.

Món.

Quins embolic els anomenats països àrabs! Quina sotragada! I en definitiva, quina tragèdia pels morts i ferits i corredisses! Diuen que ens preparem per a l'allau de fugitius que arribaran a refugiar-se a les costes del sud d'Europa, però la situació no justifica una reunió al més alt nivell per ajudar a solucionar els problemes a totes bandes? Quin canvi!

Teles.

Hi ha un parell o tres de teles que de deu a mitjanit fan unes tertúlies d'allò més picants, tan polititzades que semblen programades pels partits polítics. A la mateixa hora les teles subvencionades, de la 1 a la 3, fan més ximpleries que res més. És que les paguem perquè només ens distreguin? No han de dir res a insults i agressivitat contra tot el que es mou?

Rifes.

Hi ha estudiosos que diuen que el sistema de votació actual és propi de la democràcia de la burgesia, i que s'hauria de combinar amb una rifa entre els candidats dels partits i això seria la democràcia del proletariat. De la manera com discuteixen els candidats entre ells, sense mirar mai el poble, potser seria una solució per fer-los mirar més enllà del seu melic polític.

Paràlisi.

Sembla que el govern de Mas deixa en els seus llocs molts alts càrrecs del govern anterior. Per un cantó no està malament això de deixar els millors, siguin del color que siguin, però ho haurien de demostrar bé perquè si no ja hi ha qui diu que per canviar tan poc ja podia haver-se quedat el govern que ha sortit.

Uniformes.

Ara surt un partit que vol que els escolars portin uniformes a l'escola. Que no el porten els que volen portar-lo ara mateix? Quines ganes d'uniformar-ho tot! Segur que hi ha raons de tot tipus, des d'higièniques a disciplinàries, que abonen l'ús de l'uniforme, però ho haurien d'explicar millor perquè no sembli això, unes ganes de tallar-ho tot pel mateix patró i centralitzar-ho tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.