Opinió

dies enrere

Primavera esvalotada

Passar-se.

No seria hora d'establir un tribunal que multi i piqui la cresta als candidats que es passen en els discursos electorals? Un del PP ha dit que enviaria Zapatero a Auschwitz i algun altre faria el mateix amb Saura i Boada, entre altres bestieses. Tot això ha de quedar com si res no haguessin dit? Quins exemples per als ciutadans! Quina vergonya!

Islàndia.

A Islàndia un grup de ciutadans ha començat una campanya que no sé com va per acomiadar tots els polítics, perquè diuen que donen més problemes que els que solucionen. No serveixen per res, vaja. Per què els diaris d'aquí no porten més notícies sobre aquesta iniciativa? Potser en podríem aprendre alguna cosa, o com a mínim posaríem la por al cos dels nostres...?

Disfresses.

La foto publicada de la presidenta del Parlament Núria de Gispert disfressada, ha decebut molta gent. No hi ha res més important a fer i a dir? Quina manera més inútil de perdre el temps, amb la gravetat i urgència dels problemes que hi ha! Com a mínim podem dir que és un gest poc seriós.

Terrorisme.

La mort de Ben Laden al Pakistan ha obert la caixa dels dubtes sobre el comportament moral dels governs, de manera que discuteixen fins i tot si s'ha de dir assassinat o execució sumària. Abans hi havia una figura jurídica dita tiranicidi que permetia en certs casos greus i amb certes persones irresponsables el càstig màxim. En aquest cas, no ens trobem davant d'un individu que posava en perill la humanitat en general perquè podia actuar en qualsevol lloc i en qualsevol circumstància? No ens caldrien unes noves lleis adaptades a la plaga de terror escampada pel món per no haver d'actuar al marge de les normes jurídiques i morals?

Llotja.

La llotja al Camp Nou del dia del partit Barça-Madrid era plena d'autoritats, des del president Mas a Esperanza Aguirre o Gallardón. Molt bé. Per què aquest interès intens pel futbol? A veure quan veiem tants manaires presidint alguns actes culturals o ciutadans, des de la visita als malalts d'un hospital a la inauguració de l'exposició d'un pintor, per exemple! O quan veurem els mateixos, aplegats per assistir a una estrena al Lliure o al Liceu, o bé assistint a la festa de fi de curs d'una escola de barri? En fi...

Sous.

Si els polítics estan al servei dels ciutadans que els paguen els sous amb els impostos, seria interessant que es publiquessin les quantitats que cobren mensualment, i així el públic podria controlar una mica la feina que fan amb el que els paguem tots plegats pels seus esforços. Per cert, també seria interessant comprovar si ells s'han estret el cinturó com tot el país. També es podria publicar el grau de parentesc o amistat que hi ha entre les autoritats que donen un càrrec i els elegits a dit sense passar cap control ni oposició. Tot plegat ajudaria a millorar el clima i la consideració dels polítics entre el públic.

Indrets.

Hi ha indrets, punts privilegiats per admirar un paisatge, que haurien de ser coneguts pel públic. A cada població segur que hi ha algun responsable que podria fer la llista d'aquests punts. Com que és primavera i els punts excepcionals són molts, no en dic cap, cada comarca té els seus. Però els responsables de turisme els han de divulgar.

Propaganda.

Calia tanta propaganda per les eleccions municipals d'ara mateix? No deien d'estalviar en les despeses? Amb les aparicions a les teles i als diaris, no n'hi havia prou per fer-se conèixer? Els candidats deuen pensar que estalviïn els altres, oi? Els ciutadans han rebut més cartes de propaganda que mai, i ni les han obertes, van directament a les escombraries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.