Articles

SENSE CARRET

Cigrons periquitos

Quan la gent de comarques té temps, dedica almenys un dia sencer a Barcelona. Un esmorzar llarg, de forquilla i ganivet, garanteix l'energia per aguantar a peu la ciutat de les botigues. Barcelona és per badar-la a peu; o per fer-la en metro, capficat en la feina. És veritat, també hi ha taxis. Tret de l'autobús turístic, els forasters són soques per entendre la xarxa de Barcelona; mai no endevinen el bus correcte de la dotzena que s'aturen a cada parada.

Al Liceu hi ha una parada de metro de l'L3, la verda. És la bona per anar directe de la parada de tren del Passeig de Gràcia fins a la Boqueria, la plaça del mercat més turística i mitificada de totes les de Catalunya, Barcelona inclosa.Almenys una vegada a la vida s'ha de menjar a la barra del Bar Pinotxo, a la Boqueria. És ideal esmorzar-hi l'endemà d'un partit de futbol: amanida freda de cap i pota, cigrons saltats, una mica de Barça i cafè. És entretingut parlar del Barça, sobretot de l'equip dissenyat per Pep Guardiola, amb els grans periquitos de Sants i de Sarrià. Fer-ho amb en Jordi Asín i amb el Jaume Vidal al Pinotxo és un plaer; collonen, riuen, però s'han de rendir. Que n'aprenguin! Abans del càncer, l'Albert Asín, gran cuiner del Pinotxo, s'afegia a les discussions. Va traspassar el 18 de febrer i va ser homenatjat en el Fòrum Gastronòmic de Girona, juntament amb Santi Santamaria. El tiet, el Pinotxo Pinotxo, és del Barça. Riu i menja a part.

El Pinotxo i els periquitos de Vilassar de Mar van celebrar el diumenge 19 de juny la IV Cigronada Perica. Va cuinar Jordi Asín; vaig veure'n les imatges a Televisió de Catalunya i als diaris esportius. Era el personatge prim, somrient i vestit de negre al costat del president de l'Espanyol, Daniel Sánchez Llibre. Per què ningú no va identificar el Pinotxo petit? Si és més important per cuiner que per periquito!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.