Opinió

LA CRÒNICA

de Reus

Canvi al Reus Deportiu

Hi ha clubs a Catalunya que, com el Barça, són més que un club. La història que arrosseguen, la massa social que els dóna suport o el paper exercit en diferents etapes al llarg de la història, sobretot quan han fet una tasca que ha anat més enllà de les funcions que els eren pròpies, fan que puguin ser considerats alguna cosa més que una entitat esportiva. En un país on el Barça s'ho menja tot, o gairebé, passa que sovint molts altres clubs no vegin reconegut aquest paper més enllà de l'àmbit territorial on estan radicats.

El Reus Deportiu és un d'aquests casos, i al Reus Deportiu s'acaba de viure un episodi important de la seva història: unes eleccions en què han votat més de 2.300 socis que, per set vots de diferència, han decidit canviar l'equip gestor de l'entitat. Joan Sabater, que els entesos diuen que és el millor jugador d'hoquei de la història i que ha estat al capdavant de l'entitat durant setze anys, ha hagut de deixar la presidència, que passarà a mans de Mònica Balsells, que ha optat per un discurs de renovació que ha convençut els socis, de manera que li han atorgat la confiança per governar el club durant sis anys. No cal dir que han estat unes eleccions precedides d'una campanya electoral intensa i en què també s'han viscut alguns episodis que donen a entendre un cert joc brut. Però el que resulta remarcable és l'elevada participació que hi ha hagut, poc habitual en entitats d'aquestes característiques, i que dóna a entendre que això de l'exercici de la democràcia és molt més que votar cada quatre anys els gestors de l'interès públic, i que la cultura democràtica està ben arrelada en altres àmbits de la societat. Mesos enrere es va viure un episodi similar a l'altre club de la ciutat, el Club Natació Reus Ploms. La societat civil reusenca, doncs, dóna mostres de bona salut.

El repte que els ve ara, als nous gestors, és adaptar el club al nou escenari que porta la crisi econòmica. Tocarà dimensionar bé la part professional de l'entitat, amb el primer equip d'hoquei que últimament ens té acostumats a guanyar títols, i fer-ho compatible amb el protagonisme necessari de les seccions, sense oblidar el fet que el club s'ha fet gran gràcies als molts serveis que ha pogut oferir als socis per les bones instal·lacions de què disposa, i que han permès passar dels 9.000 socis en una ciutat de poc més de 100.000 habitants i que té altres clubs que també ofereixen serveis. No serà fàcil, però l'empenta que ha donat la contesa electoral permet pensar que el nou equip començarà a treballar amb molta energia. Només falta que guanyadors i perdedors de les eleccions sàpiguen guanyar i perdre com un club amb tradició de valors com és el Reus Deportiu es mereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.