L'apunt

LA GALERIA

Els 15 anys del Sunset

El Sunset ha programat més de 2.000 concerts en els seus 15 anys d'història

Recordava fa dos dilluns en aquesta mateixa columna el primer concert de comiat de Sopa de Cabra a Girona, aquella multitudinària i memorable actuació del grup gironí a la Copa en plenes Fires de Sant Narcís, el dissabte 3 de novembre del 2001. Aquella mateixa nit va obrir les seves portes el Sunset Jazz Club , no gaire lluny de la Copa, però en un racó força més tranquil a l'altra banda del riu Onyar, en ple Barri Vell. Per tant, el Sunset –com el coneixen familiarment els músics i els clients incondicionals– està a punt de fer 15 anys, com també és el cas de la sala de concerts saltenca La Mirona, que va obrir el 21 de desembre del 2001, un altre aniversari que va ser motiu fa poc d'una altra d'aquestes galeries musicovocals. No sé què va passar a Girona i Salt ara fa 15 anys, però tot plegat no sembla una coincidència: d'acord, eren temps convulsos –de fet, l'11 de setembre del 2001 va quedar inaugurat a Manhattan el món tal com ara el coneixem–, però també propicis per als nous projectes, potser alimentats per la idea del canvi de segle o per un escenari global on encara no apareixia la paraula crisi en tots els àmbits possibles.

En aquest context favorable fins i tot era possible que Girona tingués un club de jazz com el Sunset, que es va inaugurar aquell 3 de novembre del 2001 amb un concert del quartet del contrabaixista argentí Horacio Fumero, conegut entre moltes altres coses per haver estat membre del trio estable de Tete Montoliu. Des d'aquella nit, el Sunset ha programat més de 2.000 concerts, amb música en directe gairebé tota la setmana –obre tots els dies des de les 8 del vespre i només tanca els dimecres– i fins i tot un grup resident, el trio del pianista Luis González, que hi toca pràcticament tots els dimarts de l'any, sense oblidar la Banda de la Impremta i altres formacions de músics addictes al Sunset que hi porten a terme regularment jam sessions apoteòsiques. Per l'escenari del Sunset han passat en aquests 15 anys alguns dels millors jazzmen nacionals i internacionals, tocant molt a prop del públic com en tots els petits grans clubs de jazz del món, amb un ambient ideal –reflectit també en alguns discos gravats en directe al local– per a aquesta música afroamericana i universal. El Sunset celebrarà els seus 15 anys aquesta temporada amb uns quants concerts especials com els d'Albert Bover i Scaramouche, el 5 de novembre: un altre dissabte final de Fires com aquell del 2001 en què va començar l'odissea d'aquest club imprescindible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia