Editorial

La majoria sobiranista, reafirmada

El Parlament de Catalunya va demostrar de nou ahir que hi ha una majoria destacada al país per tirar endavant i portar fins a bon port el procés cap a la independència. Un any després del 27-S, les forces independentistes van demostrar que sumen prou diputats i que, tenen, per tant, tota la legitimitat del món per mantenir el full de ruta cap a l'estat propi. Una majoria clara fruit d'un procés democràtic durant el qual les forces guanyadores van expressar clarament quins eren els seus objectius en cas d'obtenir la victòria. Una majoria que ha tingut alts i baixos, però que ahir va demostrar que és, de nou, ben forta. Una solidesa, malgrat tot, que s'haurà de refermar la setmana entrant en el debat de política general; però, sobretot, en la futura aprovació del pressupost. Ahir es va tancar una baula de la cadena de confiances que va exigir dimecres el president Puigdemont. La CUP i Junts pel Sí han de demostrar els pròxims dies i setmanes que són capaços de tancar les dues baules que queden i demostrar un altre cop que la majoria assolida ahir té continuïtat i fermesa; la unitat d'acció necessària, en definitiva, per construir l'estat que necessita Catalunya per superar desigualtats i afrontar amb garanties el seu futur.

Una unitat d'acció a la qual seria lògic que s'afegís Catalunya Sí que es Pot, sobretot ara que es materialitzarà una de les seves demandes: la celebració d'un referèndum vinculant i amb totes les garanties. Una aproximació que, efectivament, encara està lluny de produir-se però per a la qual ahir es van obrir camins d'entesa, atès el to del discurs de Lluís Rabell i les rèpliques del president Puigdemont. Un principi d'entesa que potser podria donar els seus fruits en l'imminent debat de política general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia