Editorial

Una crida que sempre té resposta

Més de 27.500 persones s'han mobilitzat entre ahir i avui arreu del país per col·laborar com a voluntaris en el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments. L'objectiu és superar les 4,6 tones recollides l'any passat, una quantitat que tot i ser molt gran malauradament només representa el 20% del total d'aliments que es necessiten al llarg de l'any. El Gran Recapte fa visible, un cop l'any, la situació de precarietat que viuen moltes persones al nostre país, on hi ha més de 129.000 llars sense cap ingrés fix, amb un 19% de la població en risc de pobresa. Tot i que els indicadors econòmics apunten que estem en procés de recuperació, el cert és que aquesta no s'ha generalitzat i que són moltes les persones amb dificultats per cobrir necessitats tan elementals com l'alimentació.

La societat catalana de ben segur que, per vuitè any consecutiu, estarà a l'altura de la crida feta pels quatre bancs dels aliments i aconseguirà omplir fins dalt els magatzems de productes que permetran cobrir les necessitats bàsiques de més 230.000 persones durant uns mesos. Però, com reconeixen els responsables de la iniciativa, malauradament amb això no n'hi ha prou. Una acció solidària d'impacte massiu com és el Gran Recapte és molt necessària per conscienciar la societat però insuficient per donar resposta a les necessitats dels milers de famílies que es troben en situació de precarietat. La societat respon desinteressadament, fent voluntariat i/o aportacions, posant el seu gra de sorra, i aquest ha d'anar acompanyat d'un compromís ferm de les administracions de suport i acompanyament a les entitats que hi treballen a peu de carrer. L'exercici de solidaritat ha de tenir continuïtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia