Editorial

A falta de vacuna, prevenció

Han passat 35 anys des que es va descriure el primer cas d'infecció pel virus d'immunodeficiència humana (VIH) i tot i que en les darreres dècades s'ha avançat en els tractaments, la sida continua sent una epidèmia. L'any passat es van infectar a Catalunya 865 persones i ja són 33.600 les portadores del virus. Es dóna la circumstància que malgrat que la ciència ha anat avançant, el nombre de casos detectats en els darrers deu anys es manté estable, amb més de 800 infeccions l'any, cosa que demostra que encara es mantenen les conductes de risc. En vista d'això cal intensificar les campanyes de sensibilització i prevenció entre els col·lectius de risc i, el que és més important, és necessari identificar totes les persones infectades ja que, en rebre tractament, és difícil que transmetin el virus.

Vist que som lluny de disposar d'una vacuna efectiva, les noves teràpies poden ser, juntament amb la prevenció, l'eina que ajudi a minimitzar l'impacte de la infecció en els pròxims deu anys. Experts i entitats insisteixen en la necessitat que l'administració ofereixi tractaments preventius a aquelles persones que tenen el risc de contraure la malaltia, tractaments que encara no han estat aprovats per l'Agència Espanyola del Medicament.

Un any més les dades demostren que no es pot abaixar la guàrdia en la prevenció de la sida. Catalunya presenta de les taxes més elevades de contagi d'Europa malgrat els esforços fets per l'administració i les entitats. De poc servirà que s'avanci per aconseguir nous tractaments si es mantenen les conductes de risc, sobretot en aquells col·lectius on el virus és més present. Cal més informació i detectar els casos existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia