Editorial

Un pas més cap al nou país

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP van anunciar ahir que havien arribat a un “acord polític global” sobre la llei de transitorietat jurídica, la norma que ha d'establir la legalitat catalana per convocar un referèndum i garantir la “màxima seguretat jurídica” en la transició a la república catalana si aquesta consulta es guanya. D'aquesta manera, el full de ruta sobiranista, el camí cap al referèndum marcat per al proper mes de setembre segueix cremant etapes tot i tots els intents per aturar-lo a través de la judicialització de la política. La nova llei, que tindrà un preàmbul i nou capítols, defineix Catalunya com una “República de dret, democràtica i social”. Els dos grups independentistes del Parlament han tornat a demostrar que, tot i que hi ha moltes coses que els separen, continuen treballant de valent per apropar Catalunya a l'exercici del dret a l'autodeterminació, tal com ha expressat majoritàriament la societat catalana més d'una vegada.

I no només això. L'acord, un altre, entre Junts pel Sí i la CUP treu neguit als qui, després de la cimera de divendres passat, havien vist com els partits contraris a l'exercici democràtic del referèndum feien creure que el sobiranisme havia posat el fre de mà. Res més lluny de la realitat, com demostra l'acord d'ahir. El que sí és cert és que des de llavors s'han vist encara més exemples de la falsedat de l'“operació diàleg”, l'operació de maquillatge impulsada pel nou govern del PP. En poques hores de diferència, la fiscalia ha intensificat la seva persecució contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; s'ha detingut un regidor, Joan Coma, per les seves idees, i s'ha posat el portaveu del PDeCAT a Madrid, Francesc Homs, a un pas del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia