Editorial

Trump topa amb la justícia

Després d'haver-se encarat amb dos dels contrapoders més potents dels EUA, com són els serveis secrets i els periodistes, el president Donald Trump ha topat ara amb el poder judicial. La polèmica decisió d'impedir l'entrada al país de persones provinents de set països musulmans de moment ja ha estat tombada pels fiscals generals de setze estats, que n'han paralitzat l'aplicació perquè la consideren inconstitucional. La discutible mesura governamental ha causat el caos i la indignació en moltes zones de trànsit internacional i ha posat de manifest el seu caràcter arbitrari i ineficaç. Un petita demostració de cap a on ens pot portar el messianisme desbocat del nou inquilí de la Casa Blanca.

Amb un exemple fulminant del que de debò significa la separació de poders, l'espurna encesa per la jutgessa federal de Brooklyn, Ann Donnelly, s'ha estès per tot el país i s'ha obert una crisi constitucional que representa el primer embolic seriós en el qual s'ha ficat el nou president. Les reaccions en contra s'han fet sentir fins i tot entre les files del Partit Republicà. En aquest sentit, per al senador John McCain l'ordre executiva signada per Trump enceta una polèmica que pot generar l'indesitjable efecte de servir per reclutar més terroristes disposats a atemptar en territori dels Estats Units. Mentrestant, la Lliga Àrab ha mostrat també la seva preocupació i ha demanat que la mesura sigui reconsiderada. I, d'altra banda, multinacionals com Twitter, Starbucks o Netflix s'han revoltat contra la mateixa decisió i han anunciat contractacions massives de refugiats. Trump hauria de començar a adonar-se que, si veus que tots els cotxes van contra direcció, segurament ets tu qui s'ha equivocat de carril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia