Editorial

La millor resposta, un somriure

Des del primer moment, el moviment a favor de la independència de Catalunya s'ha caracteritzat pel fet de ser absolutament pacífic i democràtic. “La revolució dels somriures”, l'han anomenat nombrosos analistes d'aquí i d'arreu del món, en veure com ho vivien els seus protagonistes. Un sentit democràtic expressat en manifestacions multitudinàries des de l'any 2010 que s'han caracteritzat, justament, per un ambient festiu i per una total absència d'incidents i de violència. L'expresidenta d'Òmnium Cultural i diputada Muriel Casals, desapareguda malauradament ara fa un any, va ser una de les cares protagonistes d'aquesta “revolució dels somriures”. El seu memorable discurs al concert Per la Llibertat al Camp Nou, el 2013, en què apel·lava al somni comú per tirar endavant el procés pacíficament i democràticament, és un record que es manté més vigent que mai.

Sobretot ara que des de la caverna mediàtica espanyola, però també des del mateix govern estatal o de membres de les seves institucions es vol fer creure que a Catalunya hi ha un clima de violència que està trencant la convivència ciutadana. L'expresident Artur Mas ho va denunciar ahir a Madrid, quan va acusar el govern espanyol de voler relacionar independentisme amb la violència, just el mateix dia en què en una tertúlia es comparava l'actual realitat catalana amb els pitjors anys de la violència etarra al País Basc. Mentides dites amb total impunitat que només pretenen crear un clima de rebuig a la resta de l'Estat i fer veure que a Catalunya preval la intimidació i la violència. Davant d'aquestes amenaces, la millor resposta és seguir com fins ara, amb un somriure a la boca i fent camí en pau i amb esperit democràtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia