Editorial

Podem incomoda el PSOE i C's

Podem ha anunciat que vol presentar una moció de censura contra el govern d'Espanya arran dels últims casos de corrupció. Més encara per la certesa que el PP no va actuar quan va tenir coneixement, l'any 2014, que Ignacio González tenia un compte a Suïssa que es nodria, presumptament, amb fons d'origen dubtós. Una conducta que posaria en qüestió allò que Rajoy va proclamar a Uruguai, és a dir, que al PP “qui la fa la paga”. Potser sí, però amb un retard.

Caldrà veure si Podem presentarà aquesta moció, perquè ara per ara sembla difícil que aconsegueixi els vots necessaris per prosperar i fer caure el govern del PP. De moment, en canvi, sí que haurà aconseguit un objectiu, que és posar el PSOE i Ciutadans en una situació molt incòmoda. El PSOE ja va reaccionar ahir amb notable irritació. És un partit que va contribuir a la investidura de Rajoy –després d'obrir-se una greu crisi interna de la qual encara no n'ha sortit–, i el que menys vol ara es haver-se de pronunciar. Susana Díaz i Patxi López haurien de fer grans equilibris per justificar un eventual suport a Rajoy. En nom de què? De l'interès d'Espanya? Diguessin el que diguessin, el desgast seria notable.

Pel que fa a Ciutadans, la proposta de Podem també els incomoda. Aquest partit va fer bandera de la lluita contra la corrupció. Ara que s'acumulen els casos, no és el moment de fer caure un govern que sembla que en tenia coneixement i no feia res? No. Perquè una cosa és provocar una tempesta a Múrcia i una altra de molt diferent, fer trontollar el govern de l'única nació que reconeixen. La corrupció del PP, doncs, posa Ciutadans i el PSOE davant del mirall. És bo que els espanyols i els catalans ho vegin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia